‘Uw medicijn is uw voeding, uw voeding is uw medicijn.’  Hippocrates, de grondlegger van de moderne geneeskunde

Wat kan je verwachten?

Aan de hand van jouw persoonlijke doel, klachten, smaak, eet- en bewegingspatroon stel ik een op maat gesneden voedingsplan voor je op. Stap voor stap help ik jou dit plan in je dagelijks leven in te passen. Ik informeer je over de invloed van voeding op lichamelijke en psychische processen en over onderwerpen die voor jou relevant zijn. Daarnaast stimuleer ik  gezond te eten en help ik je door de moeilijke periodes.  Het eigen maken van een nieuwe voedingsstijl is een intensief veranderproces met ups en downs, waarbij positieve coaching van groot belang is. Lees hier meer over mijn werkwijze.

De invloed van voeding op lichaam en geest

Een volwaardig voedingspatroon is bevorderend voor een gezond lichaam en een gezonde geest. Een eenzijdig en calorierijk voedingspatroon maakt moe en futloos en veroorzaakt welvaartsziekten zoals diabetes, hart- en vaatziekten, bepaalde vormen van kanker en overgewicht. Maar ook psychische klachten. Zeker de laatste jaren wordt gezonde voeding steeds meer gezien als onderdeel van een gezonde leefstijl. En toch nemen voedingsgerelateerde welvaartsziekten en mentale klachten toe.  Dus wat is gezonde voeding eigenlijk? En nog belangrijker: wat is  gezonde voeding voor jou?

Verwarring

Onderzoekers en wetenschappers spreken elkaar tegen en voedingsgroepen die 50 of 10 jaar geleden als gezond bestempeld werden, worden nu als ongezond beschouwd. En andersom. Daarnaast is het aanbod ongezonde calorierijke producten overweldigend, zijn voedselschandalen aan de orde van de dag, zitten fruit en groente vaak onder de giftige stoffen en bevatten kant- en klaarmaaltijden veel te veel suiker, zout en verzadigde- en transvetten. Fabrikanten omzeilen de etiketverplichtingen en (kinder)marketing is een lucratieve business waar misleidende reclame eerder standaard is dan uitzondering.

Het juiste voedingspad

Het is dus niet zo gek dat veel mensen door de bomen het bos niet meer zien. Ik zie het bos wel en ken er de weg. Ik kan jou helpen een gezond voedingspatroon te ontwikkelen. Fysiologische processen zullen dan optimaal verlopen, waardoor je lekker in je vel zit, energiek bent, er goed uitziet en een bij jou passend natuurlijk gewicht krijgt.

Wilt je meer weten? Kijk dan op de site onder procedure.
Kijk ook onder tarieven en vergoedingen.

TESTIMONIALS

Madelon, 57 jaar

Voor advies bij een gecompliceerd probleem: een eenzijdig voedingspatroon ten gevolge van een fruitallergie en slikproblemen, wat weer overgewicht tot gevog had, heb ik contact gezocht met Merel Ohr. Haar nuchtere persoonlijkheid, inzicht, vakkennis en geduld vielen direct op. Maar het gaat natuurlijk om het uiteindelijke resultaat. Dat mag er zijn: ik weet nu hoe ik binnen mijn mogelijkheden toch gevarieerd kan eten en mijn gewicht is weer op peil. Ik voel me er een stuk beter bij.

Renee, 31 jaar

Merel heeft voor mij een bijzonder verschil gemaakt gedurende een medische traject, door met aandacht voor dit proces op de juiste momenten te kunnen (bij)sturen op voedingsgebied. Door haar betrokkenheid is zij voor mij in staat geweest om met de voedingsadviezen mijn lichaam de benodigde ‘kracht’ te geven. Dit resultaat heeft zij voor mij kunnen bereiken door met veel aandacht te luisteren en op basis hiervan scherp te analyseren wat er op voedingsgebied het best passend is. Daarnaast heb ik door haar adviezen gemerkt/geleerd hoeveel invloed voeding heeft op het lichaam. Bedankt voor deze essentiële begeleiding!

Gijs, 46 jaar

Ik ben me bewust geworden waarom ik wat en wanneer eet en hoe ik moet bewegen;  daar gaat het om bij Gewicht & Gezondheid. Ik voel me fitter, heb meer energie en ben als vanzelf afgevallen. Ambieer je een duurzame verandering van je leefstijl en ben je zelf echt gemotiveerd, dan is dit een perfect traject. Merel en Dario zijn bij deze ontdekkingsreis je betrokken gidsen die ervoor zorgen dat je de leefstijl in de toekomst op een goede manier kan invullen.

Lisa, 28 jaar

Hoi, mijn naam is Lisa en sinds eind november ben ik begonnen met Merel. Qua voeding weten we natuurlijk allemaal wel het verschil tussen goed of slecht eten maar toch had ik vaak dat het eten onbewust aan mij voorbijging en ik mijn lichaam meer als vuilnisbak gebruikte dan als een goede brandstofmotor. En aan de ene kant maakte ik mij er niet zo druk om maar aan de andere kant ook weer wel. Dus via mijn osteopaat kwam ik bij Merel terecht en het klikte direct goed. Het fijne aan Merel vind ik dat ze eerlijk en oprecht is en ja, dat is niet altijd leuk om te horen maar het werkt wel. Daarentegen laat ze je vooral ook zelf ontdekken in wat je kunt verbeteren, kijkt naar wat mogelijk is binnen jouw grenzen en levensstijl zonder dat je drastisch je leven moet omdraaien of een stijl moet ontwikkelen waarvan je eigenlijk al weet dat je die niet vol kunt houden. Inmiddels ben ik al bijna 10 kilo afgevallen en heb ik ondanks mijn eerste dip qua voeding ook snel weer mijn levensstijl kunnen oppakken. Bij mij zat de kracht echt in het te veel schommelen van mijn suikerspiegel. En nu, kan ik zelfs bijna merken wanneer deze te laag of te hoog zit en kan dan goed achterhalen waar dit door kan komen.

Succes en ga ervoor!

Anna, 37 jaar

Ik heb 2 voedingsspannen van personal trainers gehad en een van een diëtiste. Ik miste nogal de praktische en persoonlijke aanpak. Omdat ik heel druk ben met werk kan ik alleen kleine veranderingen doen in mijn eetpatroon en Merel denkt hierbij heel praktisch mee. Haar suggesties zijn veel makkelijker toepasbaar. Simpele dingen zoals pauzes nemen maken al een groot verschil. Ook combinatie van voeding zorgt bij mij ervoor dat ik lekkerder in mijn vel zit, beter slaap, minder gestrest ben en energieker ben.