‘Uw medicijn is uw voeding, uw voeding is uw medicijn.’  Hippocrates, de grondlegger van de moderne geneeskunde

Wat kunt u verwachten?

Aan de hand van uw persoonlijke doel, klachten, smaak, eet- en bewegingspatroon stelt gewichtsconsulent Den Haag een op maat gesneden voedingsplan op. Stap voor stap help ik u dit plan in uw dagelijks leven in te passen. Ik informeer u over de invloed van voeding op lichamelijke processen en over onderwerpen die voor u relevant zijn. Daarnaast stimuleer ik u gezond te eten en help ik u door de moeilijke periodes. Veranderen is niet zo moeilijk, volhouden wel. Het eigen maken van een nieuwe voedingsstijl is een intensief veranderproces met ups en downs, waarbij positieve coaching van groot belang is. Onder procedure kunt u meer lezen over mijn werkwijze.

De invloed van voeding op lichaam en geest

Een volwaardig voedingspatroon is bevorderend voor een gezond lichaam en een gezonde geest. Een eenzijdig en calorierijk voedingspatroon maakt moe en futloos en veroorzaakt welvaartsziekten zoals diabetes, hart- en vaatziekten, bepaalde vormen van kanker en overgewicht. Zeker de laatste jaren wordt gezonde voeding steeds meer gezien als onderdeel van een gezonde leefstijl. En toch nemen voedingsgerelateerde welvaartsziekten toe. De Coronacris met Covid-19 is een schrijnend voorbeeld. Dus wat is gezonde voeding eigenlijk? En nog belangrijker: wat is voor ù gezonde voeding?

Verwarring

Onderzoekers en wetenschappers spreken elkaar tegen en voedingsgroepen die 50 of 10 jaar geleden als gezond bestempeld werden, worden nu als ongezond beschouwd. En andersom. Daarnaast is het aanbod ongezonde calorierijke producten overweldigend, zijn voedselschandalen aan de orde van de dag, zitten fruit en groente vaak onder de giftige stoffen en bevatten kant- en klaarmaaltijden veel te veel suiker, zout en verzadigde- en transvetten. Fabrikanten omzeilen de etiketverplichtingen en (kinder)marketing is een lucratieve business waar misleidende reclame eerder standaard is dan uitzondering.

Het juiste voedingspad

Het is dus niet zo gek dat veel mensen door de bomen het bos niet meer zien. Ik zie het bos wel en ken er de weg. Ik kan u helpen een gezond voedingspatroon te ontwikkelen. Fysiologische processen zullen dan optimaal verlopen, waardoor u zich goed voelt, energiek bent, er goed uitziet en een bij u passend natuurlijk gewicht krijgt.

Wilt u meer weten? Kijk dan op de site onder procedure.
Kijk ook onder tarieven en vergoedingen.