Over Merel Ohr

Ik heb altijd al van koken en van lekker eten gehouden. Later ben ik ook geïnteresseerd geraakt in wat voeding eigenlijk voor je doet. Welke functie hebben de verschillende voedingsstoffen in je lichaam en wat is een optimaal voedingspatroon? Waarom komt de een snel aan en kan de ander alles eten?

Ik heb jarenlang in de hoofdklasse gehockeyd in de tijd dat er aan voeding rondom trainingsmomenten nauwelijks aandacht werd besteed. Voor mij was het niet ongewoon om vlak voor een conditietraining nog snel even een snicker of iets dergelijks weg te werken; je moest toch iets eten. Duidelijk was dat dat niet bevorderend was voor een goed trainingsresultaat.. Dit is gelukkig allang niet meer aan de orde en het belang van de juiste voeding op het juiste tijdstip voor optimale sportprestaties en herstel wordt nu volledig onderkend.

Een aantal jaar geleden besloot ik van mijn passie ook mijn werk te maken, heb me omgeschoold van jurist tot voedingsdeskundige en gewichtsconsulent en ben in 2014 mijn eigen praktijk Food-Impact, (sport)voedingsadvies en begeleiding begonnen. Inmiddels heb ik ook de specialisaties ‘Voeding en Coaching bij Kinderen’ en ‘Sportvoeding’ afgerond en heb ik de bijscholing ‘Trainen en Coachen van Jeugd met (risico op) overgewicht van het NOC NSF gevolgd.

Het is een mooi proces om samen met mijn cliënten uit te zoeken wat voor hen werkt en te zien hoe het energieniveau stijgt, er een gezond gewicht ontstaat en sportprestaties verbeteren. Hoe mensen beter in hun vel komen te zitten.

Mensen met overgewicht hebben vaak hoge cholesterol- en suikerwaarden. Bij verandering in leefstijl zie je dat deze waarden in positieve zin veranderen. Zodanig zelfs dat medicatie in bepaalde gevallen niet meer nodig is. De huidige Coronacrisis toont overduidelijk aan hoe belangrijk een gezonde levensstijl is.

Met Food-Impact kan ik op een professionele manier mijn enthousiasme voor voeding en de invloed daarvan op lichaam en geest uitdragen en u helpen een gezond voedingspatroon in uw leven te integreren. U kunt van mij professionele en positieve coaching, deskundigheid, integriteit en kennis van de laatste ontwikkelingen op voedingsgebied verwachten.

Ik ben aangesloten bij de beroepsverenigingen Beroepsvereniging Gewichtsconsulenten Nederland (BGN).