Gewicht en gezondheid

Samen met Fysiofit Den Haag heb ik het programma Gewicht & Gezondheid ontwikkeld omdat juist de combinatie van voldoende beweging en gezonde voeding het afvallen makkelijker maakt.

​Gewicht & Gezondheid

Voldoende bewegen, gezonde en lekkere voeding gaan hand in hand met afvallen en meer energie. Daarom hebben Fysiofit Den Haag en Food-Impact het programma‘Gewicht en Gezondheid’. Dit traject duurt 12 weken en bestaat uit:

  • onder begeleiding van een fysiotherapeut 2x per week 1 uur training gericht op zowel vetverbranding als kracht;
  • een persoonlijk voedingsadvies en 11 voedingsconsulten van 30 min.;
  • tips om de gezonde leefstijl ook na het programma vol te houden.

Intake gewichtsconsulent en fysiotherapeut

Het programma begint met een intake door Food-Impact, waarin we een gewichtsmeting doen, de BMI (verhouding lengte/gewicht) bepalen, de lichaamssamenstelling meten (verhouding vet/spier) en uw visceraal vet meten: het vet dat tussen uw organen ligt en verantwoordelijk is voor gezondheidsklachten.

Aanvraag

Wilt u zich aanmelden voor het programma Gewicht & Gezondheid, dan kunt u bellen naar 06 46670288, mailen naar of het contactformulier invullen.

Daarnaast doet u bij de fysiotherapeut een conditie- en krachttest. U wordt ook gevraagd een aantal dagen een eetdagboek bij te houden. Op basis van de meet- en testresultaten en het eetdagboek, maken wij een voedingsadvies en een trainingsprogramma op maat, dat we met u bespreken.

DE manier om blijvend af te vallen is voldoende beweging en gezonde voeding

U komt 1x per week bij Food-Impact waar u wordt gewogen en waar u kunt bespreken waar u tegenaan loopt op voedingsgebied. Stap voor stap wordt u geholpen de voedingsadviezen in uw dagelijks leven in te passen.

U traint 2x per week bij de fysiotherapeut waar u tijdens de vetverbrandingstraining de fietstrainer, loopband, of crosstrainer gebruikt. U traint met een hartslagmeter om. Daarnaast werkt u aan het vergroten van de spiermassa/kracht m.b.v. eigen lichaamsgewicht of apparaten.

Kosten en vergoedingen

Het programma kost € 700 ex BTW. De begeleiding door de BGN-gewichtsconsulent wordt door een toenemend aantal zorgverzekeraars vergoed. U kunt de voorwaarden terugvinden in uw eigen polis.

Aanmelden

U kunt zich aanmelden via 06 46670288, via of het contactformulier.