Senioren

Gezonde voeding is essentieel om zo lang mogelijk zelfstandig te blijven

In 2015 zijn gemeenten verantwoordelijk voor de zorg aan ouderen. Omdat de gemeente ouderen stimuleren zo lang mogelijk zelfstandig thuis te blijven wonen en er sterk wordt bezuinigd in de zorg, wordt een groter beroep gedaan op de zelfredzaamheid en het sociaal netwerk. Voldoende beweging en gezonde voeding is dan ook van groot belang.

Als u ouder wordt, nemen – helaas – de energiebehoefte, de spiermassa en de nierfunctie af, is de wondgenezing niet altijd optimaal en komen obstipatie en constipatie vaker voor. Daarnaast hebben veel ouderen eet- en slikproblemen.

Meer dan de helft van de zelfstandig wonende ouderen heeft te maken met een of meer chronische ziekten waaronder diabetes II en komen ondervoeding, al dan niet in combinatie met overgewicht, regelmatig voor. Gezonde voeding heeft hier een positieve invloed, maar kan voor iedereen weer anders zijn.

Kan ik iets voor u betekenen?

Aan de hand van uw leeftijd, persoonlijke doel, klachten, smaak, eet- en bewegingspatroon stel ik een op maat gesneden voedingsplan op. Stap voor stap help ik u dit plan in uw dagelijks leven in te passen.
U kunt bellen op 06 46670288, mailen naar  of het contactformulier invullen. Meer over mijn werkwijze kunt u lezen onder procedure.