Procedure

Aanmelding

Je kan direct, met of zonder verwijzing van arts, psycholoog of fysiotherapeut, contact opnemen met

(06 46670288) via info@food-impact.nl of het contactformulier.

Voedingsanamnese en eetdagboek

N a je aanmelding ontvang je per mail een vragenlijst, de zogenaamde voedingsanamnese, en in de meeste gevallen vraag ik je gedurende een week een eetdagboek bij te houden. Met deze informatie krijg ik inzicht in jouw persoonlijke omstandigheden, voorkeuren, medische achtergrond en huidige voedingspatroon. Op basis hiervan kan ik een passend voedingsadvies voor je opstellen en de juiste begeleiding geven.
Het bijhouden van een eetdagboek kan uitdagend zijn, maar het is de eerste stap richting bewustwording en een gezondere leefstijl.  Voor mensen die kampen met psychische klachten kan het bijhouden van een eetdagboek echter te belastend en simpelweg ’teveel’ zijn. Dan hoeft dat natuurlijk niet. Het gaat erom wat voor jou werkt.

Intakegesprek en voedingsadvies

Tijdens het intakegesprek gaan we verder in op je doel, zoals afvallen, aankomen, herstel bij ziekte of burn-out of optimale sportprestaties. Daarnaast neem ik in de meeste gevallen verschillende metingen af, zoals lengte en gewicht en lichaamssamenstelling (vet/spierverhouding). Heb je een voedingsdagboek bijgehouden dan bespreken dat, samen met de ingevulde vragenlijst. Op basis van dit gesprek, de meetresultaten, je doel, het dagboek en de vragenlijst stel ik een uitgebreid persoonlijk voedingsadvies en kunnen we eventuele vervolgconsulten inplannen.

Iedereen is anders en iedereen heeft een eigen doel, maar ook belastbaarheid. Mijn werkwijze pas ik altijd aan aan de specifieke omstandigheden.

Contra-indicatie

Soms blijkt tijdens het traject dat vanwege de complexiteit of ernst van jouw problemen meer of andere vormen van hulp nodig zijn dan alleen voedingsadvies. In zulke gevallen zullen we bespreken of het wellicht beter is om door te verwijzen naar een arts, psycholoog of osteopaat.