Maak van gezond eten een gewoonte: 7 praktische tips

We weten allemaal dat gezond eten belangrijk is, maar het leven is vaak al druk genoeg. Hoe verander je je dagelijkse gewoontes om ervoor te zorgen dat je de voeding krijgt die je nodig hebt? Met een paar eenvoudige veranderingen kan gezond eten een naadloos onderdeel worden van je dagelijkse routine. Hier zijn zeven praktische tips om je op weg te helpen.

1.Begin met kleine stappen

Overstappen naar een gezond voedingspatroon hoeft niet van de ene op de anderedag. Begin gewoon met kleine veranderingen en bouw deze op. Vervang bijvoorbeeld een ongezonde snack  door een gezonde (handje noten, fruit, rauwkost) of neem een extra portie groente bij je lunch of avondmaaltijd. Zit het in je systeem? Voeg dan een andere verandering toe.

2. Boodschappenlijstje

Maak een boodschappenlijstje en houd je eraan. Dit helpt niet alleen om stress te verminderen, maar het kan je ook helpen om bewuste voedingskeuzes te maken. En natuurlijk…  zorg dat je hebt gegeten voordat je boodschappen doet. Zo kom je minder snel in de verleiding om voorverpakt voedsel of junk food te kopen. Heb je het heel druk, doe dan je bestelling online.

3.Kook vaker thuis

Als je tip 2 opvolgt, maak je het jezelf gemakkelijker om meer zelf te koken. En daarmee heb je meer controle over wat er in je maaltijd zit. Zo ontkom je aan de  ‘gezonde’ kant-en-klaarmaaltijden die vol zitten met suiker, zout en transvetten. Was je gewend vaak maar even wat te bestellen? Dan scheelt het je bovendien in je portemonnaie.

4. Doe aan batch cooking
Nu je vaker thuis kookt :-), maak dan meteen een dubbele hoeveelheid en bewaar het voor de volgende dag als lunch / avondeten of bewaar het in de vriezer, zodat je altijd een gezonde maaltijd in huis hebt voor die keer dat het even anders loopt dan gepland. Makkelijk met soepen, pasta’s, stamppotten, curry’s en andere eenpansgerechten.

5. Gezonde tussendoortjes onderweg

Zit je veel op de weg? Zorg dan dat je altijd iets van noten, (gedroogd) fruit of snoepgroentes in je auto hebt. Zo voorkom je dat je bij het tanken toch even snel een vette hap of een zoete snack koopt om de trek te stillen.

6. Drink voldoende

Water is essentieel voor het functioneren van ons lichaam. Het helpt bij de spijsvertering, de opname van voedingsstoffen en het verwijderen van afvalstoffen. Probeer een fles water bij je te houden en drink regelmatig gedurende de dag. Niet 1 slokje per keer, maar een paar slokken tegelijk voor een betere opname van het water.

7 Wees geduldig en vergevingsgezind met jezelf

Het veranderen van gewoontes kost tijd, dus wees geduldig met jezelf. Er zullen dagen zijn dat het even wat minder gaat, en dat is oké. Maar geef niet op!  Iedere stap die je zet naar een gezondere levensstijl is een overwinning op zich.

Gezond eten gaat niet alleen over wat je eet, maar ook over het creëren van gezonde gewoontes en een positieve relatie met voedsel. Met deze tips in gedachten, ben je goed op weg om van gezond eten een gewoonte te maken die je leven ten goede kan veranderen.

Voor meer informatie en hulp neem contact op via het contactformulier of mail naar info@food-impact.nl0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *