De coronacrisis onderstreept de impact van goede voeding en een gezond gewicht

Naast het voorkomen van welvaartsziekten als diabetes 2, hart- en vaatziekten en sommige vormen van kanker heeft gezonde voeding en een gezond gewicht ook een grote invloed op je weerstand en herstel. De Coronacrisis is wat dat betreft een eye opener geweest. 76% van de mensen op de IC heeft overgewicht, waarvan 40% ernstig overgewicht.

Waarom lopen mensen met overgewicht meer risico?

  • Hoe meer buikvet hoe meer hormonen en ontstekingsstoffen, waardoor het lichaam niet goed op indringers reageert.
  • Mensen met overgewicht hebben vaker last van hart-en vaatziekten of diabetes 2 waardoor ze sowieso vatbaarder zijn voor infecties
  • Een dikke buik zorgt er ook voor dat er mechanische problemen ontstaan. Je kunt je voorstellen dat het gewicht van die buik op de borst drukt, waardoor ademen steeds moeilijker wordt en mensen aan de beademing moeten.

Een gezonde leefstijl loont; voor nu en voor de toekomst

Een gezonde leefstijl die bestaat uit goede voeding en voldoende beweging is essentieel om de overtollige kilo’s structureel kwijt te raken. Food-Impact kan u helpen afvallen met een voedingsadvies en begeleiding op maat of via het programma Gewicht & Gezondheid waarbij u naast een voedingstraject onder begeleiding van een fysiotherapeut 2x per week aan cardio en kracht doet.

Heeft u vragen? Bel 06 46670288 of mail merel.ohr3@gmail.com

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *